27 januari - 2 februari

gepost door Roelie&Roel @ 3:51pm, Zondag 3 Februari 2013.

De eerste dagen van deze week waren nogal stormachtig.
Maandag foto's proberen te maken op de pier, wat nog behoorlijk tegenvalt bij een strakke zuidwester dwars op diezelfde pier.

Woensdag was het een stuk zonniger en zijn we naar Rossbeigh gereden, een stuk strand langs de Atlantische Oceaan, dicht bij de plaats Glenbeigh, op zo'n 70 kilometer afstand van Kenmare.
Ook hier was de schade die door de storm van de dagen ervoor was aangericht goed zichtbaar.
Weggeslagen stukken duin, weg en parkeerplaats bedekt met grotere en kleinere stenen, plus allerlei andere spullen, door de opgezweepte golven daar neer gekwakt.
Zelfs vonden we daar een verdronken schaap, dat waarschijnlijk door de strakke wind vanaf de duinenrij in zee was geblazen.

Meer over Rossbeigh op onze site.

Weer terug in Kenmare werden wij diezelfde avond getracteerd op een combinatie van zware storm, regen, hagel en onweer.
De straatverlichting viel uit, binnen begon de verlichting ook vervaarlijk te knipperen, dus snel wat kaarsen opgezocht en aangestoken.
Het licht binnen bleef branden, en later die avond kwamen zelfs de straatlantaarns weer in bedrijf.
De akoestiek van donderslagen is indrukwekkender tussen al die heuvels.

Vrijdagavond was het eerst tamelijk rusting in onze stam-pub, the Horseshoe, maar tegen elven kwamen er plaatselijk bekende muzikanten, en nadat die zo'n 10 minuten hadden gespeeld was de pub inmiddels goed volgelopen en werd het toch nog ouderwets gezellig.

Zaterdag hebben we de Highroad gelopen, een soort rondweggetje om een deel van Kenmare, met daarin stijgingen tot zo'n 300 meter wat mooie uitzichten op Kenmare, de baai en verdere omgeving oplevert.
Daarbij hebben we als extraatje nog een klein stukje van een etappe van de Kerry Way gelopen, het langeafstands wandelpad dat door heel Kerry loopt.
Hieronder een foto, gemaakt tijdens die tocht, waar we een kleine 4 uur over hebben gedaan.

Meer foto's hierover op onze februari-fotopagina.


  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Commentaar

Verzend je commentaar

U bent niet ingelogd.

Inloggen