13 - 19 januari

gepost door Roelie&Roel @ 4:15pm, Zondag 20 Januari 2013.

Het autorijden wordt steeds risicovoller vanwege de grote aantallen gaten, de beruchte 'potholes', die spontaan ontstaan in het wegdek.
Het lijkt er op dat de onderlaag onder het wegdek verzakt, waardoor het asfalt daar boven van het ene op het andere moment inzakt.
Overdag zijn ze vaak nog wel tijdig te herkennen en dus te ontwijken, maar in het donker wordt dat een stuk lastiger, vooral in combinatie met regen, waardoor je een normale plas water niet meer kunt onderscheiden van zo'n mini-zwembadje.
De lokale autoriteiten doen hun best dergelijke gaten zo snel mogelijk weer op te vullen, vaak al binnen éen dag, maar het spul dat ze daarvoor gebruiken, 'cold tar' genaamd, houdt soms nog geen week.
Enfin, so far so good, fingers crossed, etc.

Dinsdag 15 januari naar Ross Island geweest, niet ver van Killarney, een schiereiland waar al eeuwen geleden koper werd gedolven.
Op dit schiereiland is een wandelroute uitgezet langs de verschillende overblijfselen van die mijnindustrie en middels informatieborden krijg je een beetje een beeld hoe dat er destijds moet hebben uitgezien en gefunctioneerd.
Hieronder een foto van zo'n oude, volgelopen mijnschacht met koperkleurig gesteente en het groenige water.
Op onze website zijn bij de januari-foto's nog meer plaatjes van dit gebied te vinden.


Zowel vrijdag als zaterdag flinke wandelingen gemaakt.
Die van vrijdag was een soort  'rondje rondom Kenmare'.
Die van zaterdag was in de heuvels tussen Kenmare en Killarney, vanwege de sneeuw die de nacht ervoor was gevallen, en die we 's morgens vanuit onze slaapkamer op de bergtoppen zagen schitteren in de zon.
Hoewel eerst nog redelijk bewolkt, klaarde de lucht tegen het einde van de middag op, wat prachtige plaatjes opleverde.

Ook van deze tocht staan nog wat extra foto's op onze site.
Bekijk ook (nog) eens de overige delen van onze site CelticTrips.net

  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Commentaar

Verzend je commentaar

U bent niet ingelogd.

Inloggen