30 december - 5 januari

gepost door Roelie&Roel @ 4:04pm, Zondag 6 Januari 2013.

De jaarwisseling gevierd in vuurwerkvrij Kenmare.
De pubs puilen uit op zo'n avond en nacht, mogen tot 2 uur 's nachts blijven tappen, en er hangt een gezellig sfeertje in het dan overvolle dorp.
Wij hadden voor de Horseshoe Pub gekozen, en hadden op een gegeven moment zelfs een plekje aan de bar veroverd.
De live band speelde menig 'gouwe ouwe' (ook Stones hits), de Guinness smaakte goed, dus was het prettig wachten op het nieuwe jaar.

Om middernacht worden gezamenlijk de laatste seconden afgeteld, het nieuwe jaar in-gejuicht en "Auld Lang Syne" gezongen.

Het in bezit hebben van vuurwerk is in Ierland illegaal, dus van enig geknal is hier geen sprake, en dat is totaal geen gemis.

Op 2 januari 's middags even op nieuwjaarsbezoek geweest bij Grainne in the Purple Heather.
We hadden voor haar het ultieme Nederlandse souvenir meegenomen vanaf Schiphol: een houten klompje, dat te gebruiken is als fooienpot in de pub, beschilderd met tulpen en molens ('all-in-one' dus!)

Op 3 januari voor het eerst weer eens de wandelschoenen aangetrokken om na al die festiviteiten de draad weer op te pakken.
Bij donker en nat weer, zoals deze week het geval was, doen we een standaardrondje vanaf ons huis via de buurtschap Lissyclearig terug naar Kenmare, wat een tocht van ruim 1 uur is, voldoende om de spieren even te laten trillen.

Vervolgens op vrijdag 4 januari een wat grotere tocht gedaan in het Killarney Nationaal Park.


Door het zachte weer (tot 14 graden) raakt de natuur ietwat in de war en bloeien in onze tuin de eerste sleutelbloemen alweer.


Tot slot een nieuwjaarsgroet vanuit 'Rockcrest', Kenmare.


  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Commentaar

Verzend je commentaar

U bent niet ingelogd.

Inloggen