25 november - 1 december

gepost door Roelie&Roel @ 4:58pm, Zondag 2 December 2012.

Deze week hebben we een rondrit over het schiereiland Beara gemaakt, die (toeristisch) bekend staat als de 'Ring of Beara'.
Het is een rit van een kleine 130 kilometer die de kustlijn volgt en een aantal mooie uitzichten biedt op de oceaan en de omliggende schiereilanden.
Ook Beara zelf is een mooi gebied met leuk-gekleurde dorpjes als Eyeries en Allihies.
Grote delen van de route bestaan uit eenbaansweggetjes, waarbij i.g.v. tegenliggers onderling moet worden uitgemaakt welke auto zich het dichtst bij een 'passeerplaats' bevindt en dus het snelst en gemakkelijkst ruimte kan maken.
Ook lijkt de route op sommige plaatsen te eindigen op een boerenerf, waarbij op het laatste moment blijkt dat de weg tóch verder gaat, maar dwars over het erf tussen de boerderij en de bijgebouwen door loopt.
Ook sommige klimmetjes eindigen verrassend op de top met een bocht van 90 graden naar links of rechts, ook even een punt van aandacht.
Op de website staan een aantal foto's van deze rondrit op Beara.

Woensdag zijn we naar het strand geweest, dicht bij de plaats Caherdaniel,
en hebben daar op een zonnige, beschutte plek een mini-picknick gehouden.
We zijn daar gebleven tot en met de zonsondergang en daarna met een opkomende volle maan in ons gezichtsveld weer terug naar Kenmare gereden.
Ook van deze stranddag bij Caherdaniel staan foto's op de site.
Dat maanlicht kwam goed van pas op de snel donkerder wordende wegen waar buiten de bebouwde kom vaak iedere vorm van wegmarkering en straatverlichting ontbreekt.

Vrijdagavond is de kerstman gearriveerd in Kenmare.
Zo'n gebeuren hier lijkt als 2 druppels bronwater op de sinterklaasintochten in Nederland, waarbij de schimmel is ingewisseld voor een als slee verbouwde ezel-en-wagen.
Na de eigenlijke intocht lopen de (vervolg-)zaken wat door elkaar.
Er worden kerstliederen gezongen ('Stille Nacht'), terwijl het verkeer op 2 meter afstand blijft voorbijdreunen, vervolgens zegent mijnheer pastoor de kribbe in, die daar staat opgesteld, waarna het de beurt aan de kerstman is om de feestverlichting in het hele dorp te ontsteken.
Na dat alles roept de voorzitter van de plaatselijke kamer van koophandel de bezoekers op om de komende tijd toch vooral aan de plaatselijke winkeliers te denken bij het doen van de kerstinkopen, waarna het aanwezige koor omschakelt naar meer wereldlijke liedjes als Rudolf the rednosed reindeer en, uiteraard, Jingle Bells.
Daarmee zijn deze festiviteiten afgesloten en is het kerstseizoen voor geopend verklaard.
Dit weekend plus de 3 eerstvolgende is er kerstmarkt in het plaatselijke winkelcentrum.

Ter afsluiting nog een foto van een gedeelte van de hoofdstraat van Castletownbere, min of meer de hoofdstad op Beara.

Let op het kleine lage, bruine sportautootje, waar een tafeltje achter is geplaatst, waarschijnlijk om 'uitrij-ruimte' te houden tussen al die andere 'grote jongens'.

  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Commentaar

Verzend je commentaar

U bent niet ingelogd.

Inloggen